Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!
Nie jesteś zalogowany na forum.
1.Ustawienia Grafiki:
To chyba wszyscy wiemy. Ustawiamy grafikę na opcje minimalne, ewentualnie tak jak u mnie - wszystko na very low oprócz tekstur.
Swoją drogą - według nas, grając na wszystkim na very low o wiele łatwiej jest zobaczyć przeciwników. Przy takich ustawieniach powinniśmy wyłapać napewno kilka fpsów w górę.
2.Zmiana użycia Procesora oraz Shaderów:
1: Włączamy steam
2: Wchodzimy do biblioteki gier i wyszukujemy PUBG'
3: Klikamy na niego prawym przyciskiem myszy i klikamy "właściwości"
4: Klikamy "ustaw opcję uruchamiania" wpisujemy ten kod "CFG: -USEALLAVAILABLECORES -malloc=system -sm4"
5: Zatwierdzamy.
3.Wyłączenie zbędnych procesów:
Z doświadczenia wam powiem - przed odpaleniem gry polecam również otworzyć Menadżera Zadań i zamknąć niepotrzebne procesy a już w szczególności procesy GoogleChrome oraz chrominium. Często spadki fpsy jak i klatki w grze są powodowane przez nadmierne użycie procesora a nie tylko przez KG czy też słaby procesor. Im więcej priorytetu nasz komputer dostanie na samą grę - tym mamy mniejsze szanse na ściny i lagi.
Wykorzystując w/w sposoby powinniśmy zdobyć tych kilka fpsów. Wiadomo - im więcej mamy w grze "dodatkowych" funkcji tym większe spadki fpsów odnotujemy. Używając ReShadera - również.
Jeżeli chodzi o w/w sposoby - sam z nich korzystam i kilka tych fpsów mi wpadło. Była jeszcze porada nt. zmiany plików gry ale nie ma oficjalnego potwierdzenia od PUBG'a nt. legalności tego.
Sposoby te mam ze strony pubg24 aczkolwiek są to metody wkorzystywane przez wielu, wielu graczy w Polsce czy też na świecie więc na CSH nie zaszkodzi dodać takiego tematu.
Dobrze, że znalazłem ten wątek